Jeffrey S´ historie

Da jeg var ung, led jeg som mange børn af allergi. Mine allergier var ikke invaliderende. Jeg var stadig i stand til at klippe græsplæner og bruge tid sammen med mine venner, men jeg led mere end de fleste af dem.

Mine allergisymptomer var de almindelige: kløende vandige øjne, løbende næse, hoste, nysen og en kradsende hals. En gang imellem var de alvorlige nok til at holde mig inde, eller tvinge mig til at tage nok medicin til at slå mig ud. Jeg kan ikke sige det sikkert, men jeg tror på, at mine allergier var direkte relateret til de anfald af bronkitis, jeg ked af i sommer- og vintermånederne. Mine forældre tog mig aldrig til lægen for allergierne, men jeg blev undersøgt for bronkitis.

Da jeg voksede op, blev jeg ved med at lide af allergi, men min læge gav mig et håb ved at fortælle mig, at mange mennesker vokser fra deres allergi. Og da allergisæsoner ville komme og gå, håbede jeg hele tiden, at det ville være netop denne sæson, jeg ikke længere ville blive påvirket.

Hvert år fortsatte jeg med at håbe, men hvert år fandt jeg ud af, at i stedet for at få det bedre, blev mine allergier faktisk værre. Hvert år syntes allergisæsonen at blive længere, og jeg fortsatte med at købe håndkøbsmedicin langt ud over det, der blev anset for at være slutningen på sæsonen, indtil jeg til sidst tog medicin året rundt.

Da jeg var blevet 30, tog jeg stort set medicin på fuld tid for at bekæmpe kløen og afbøde overbelastning. Jeg indrømmer, at jeg begyndte at føle mig lidt desperat ved tanken om, at det her ville blive min del i livet at altid være på allergimedicin og aldrig få nogen reel langsigtet lettelse.

Et stik i armen

En dag foreslog en ven, at jeg skulle gå med hende til en allergilæge for at undersøge, om jeg skulle tage allergivaccine. Hun havde været i gang med at få stik i et stykke tid, og de syntes at virke. Jeg var ikke det mindste begejstret for udsigten til regelmæssigt at få nåle i min krop, men som sagt var jeg desperat.

Jeg gik til lægen og blev testet for de forskellige allergener, og det viste sig, at jeg testede positivt over for mange pollen, træer, græsser, skimmelsvampe, støv og kæledyrsskæl. Lægen sagde, at det ikke var så usædvanligt, for når kroppen er i en alarmtilstand, overreagerer den ofte på næsten alt. Jeg havde brug for stik fra 2 forskellige hætteglas hver uge, og måtte gå til allergolog for at modtage disse. Dette kostede omkr. 160 kr. pr. besøg. Den virkelige udfordring var, at jeg ikke blev behandlet for alt, hvad jeg var allergisk over for, kun de mest almindelige allergener i den region, hvor jeg boede på det tidspunkt. Hvis jeg rejste til en anden region, havde jeg ingen “beskyttelse” mod forskellige allergener. Vaccinerne virkede de første 4-5 dage hver uge, men på dag 6 var de fleste symptomer tilbage, og jeg kunne ikke vente på den næste aftale.

 

 Et alvorligt chok hos lægen

Derefter, efter cirka 2 år på vaccinerne, flyttede jeg over 900 miles væk. Jeg blev henvist til en øre-næse-hals læge i min nye by, og blev hudtestet igen. Men jeg blev også meget forskrækket, mens jeg var på klinikken. Efter at de var færdige med at injicere allergenerne lige under huden og måle resultaterne, havde et af allergenerne, en græsart, angrebet hele min øvre venstre arm. Jeg var ikke blevet advaret om ikke at kradse min arm, og efter kløe i det irriterede område gned jeg mine øjne. Inden for et par minutter var jeg på vej ind i et anafylaktisk chok. Heldigvis var jeg allerede på et lægehus, så det blev håndteret uden en tur på skadestuen. Denne hændelse fik mig til at være forpligtet til altid at have en Epi-pen med mig.

Så hvad skete der med stikkene? Helbredte de mig, hjalp de? Svaret er ja og nej. Jeg endte med at tage stikkene af og til (mest til) i en periode på tolv år i tre forskellige formuleringer. Hver gang jeg blev testet, var jeg mindre allergisk over for nogle af de tidligere allergener, mere følsom over for andre og allergisk over for nye, som jeg ikke havde været allergisk over for før. Igen lovede lægen mig, at allergisymptomerne i sidste ende ville stoppe efter en periode, som han sagde var forskellig for forskellige mennesker. Tilsyneladende for mig var det et sted ud over 12 år.

Optagelserne var ikke sjove. Hver uge ville jeg få allergi, men jeg havde stadig brug for regelmæssigt at tage håndkøbsmedicin. I slutningen af ugen var mine allergier alvorlige nok til, at håndkøbsmedicinen ikke længere virkede, og jeg havde brug for endnu et stik. Dette var ikke alt for dyrt, da jeg havde nogle forsikringer at hjælpe, men vaccinerne kostede 65 kr. hver, hvis jeg gav dem selv. Dette omfattede ikke de andre lægemidler, som jeg stadig havde brug for, hvilket selvfølgelig var selvbetalt.

 

Vaccinerne stoppede med at have en effekt

Da jeg blev ældre, syntes min krop at udvikle en intolerance over for vaccinerne i stedet for at hjælpe. De syntes at have mindre effekt på at kontrollere allergierne. Jeg var heller ikke længere i stand til at give dem til mig selv, da jeg havde udviklet en halvnålsfobi, og jeg ikke længere kunne tåle tanken om at stikke nålen i min arm eller ben. Jeg var nødt til at få min partner til at hjælpe, og det fungerede ikke godt for os.

Jeg vendte tilbage til lægen og blev testet igen, og resultatet af den test var, at nogle af mine tidligere allergier var aftaget, men nogle af dem var blevet meget værre, og jeg var nu mere allergisk over for visse stoffer. Jeg begyndte at tænke at dette ikke var en løsning.

Jeg stoppede til sidst vaccinerne, da jeg følte, at de ikke havde den store effekt, de var dyre, og jeg var virkelig træt af nålene. Jeg besluttede, at jeg kunne klare mig med håndkøb og receptpligtig medicin, da der havde været store forbedringer i branchen, siden jeg var startet med stikkene.

At opgive håbet

Jeg fik min recept og fortsatte med at bruge håndkøbsmedicin som boostere, når jeg havde brug for dem. Blandt mine venner blev det lidt af spøg. De kaldte mig "et omvandrende apotek”

Jeg klarede mig, men jeg var helt tilbage, hvor jeg startede før vaccinerne, måske endnu værre. Jeg var nu deprimeret og accepterede min skæbne, at allergimedicin ville være et faktum for mig, indtil jeg ikke længere behøvede at trække vejret. På dette tidspunkt tog jeg nu i gennemsnit to til fire pseudo-efedrinpiller om dagen og mindst et antihistamin, da jeg vågnede og en, før jeg gik i seng. Jeg er ikke helt sikker på, hvordan jeg fungerede.

Et livsændrende allergiangreb!

Så en weekend hvor jeg var på besøg hos familie hvor fyrretræspollenskyer er almindelige, men var nye for mig. Mine allergier gik i højste omdrejninger. Der var ikke noget, jeg kunne gøre eller tage for at få kontrol over dem. Jeg tog 4 antihistaminer og 2 decongestanter hver 4. time. Jeg kan ærligt sige, at jeg havde så elendigt, som jeg nogensinde havde haft det.

Af fuldstændig desperation begyndte jeg at søge på internettet efter en løsning:

I min søgning stødte jeg på alle mulige oplysninger, der uden tvivl fortalte mig, hvor dårlige de fleste allergimediciner er for dig. Fantastisk, tænkte jeg, det var det, jeg havde brug for at høre - det eneste, der har givet mig lindring, er også meget dårligt for mig. Jeg havde ikke indset, at lægemiddelvirksomhederne havde gjort mig til en legal junkie. Jeg begyndte at lede efter alternativer, og det var der jeg stødte på det produkt, der har ændret mit liv, og jeg har ikke noget imod at sige det. I betragtning af hvor desperat jeg var, og hvor afhængig jeg var blevet af skadelige stoffer, kan SensiStop! endda have reddet mit liv, og det har bestemt ændret det!

Allergi-lindring!

Produktet blev udviklet i Danmark og har været solgt der siden 1981. Det lange og korte af det er; efter at have taget det i en måned, blev mine allergisymptomer drastisk reduceret. Efter at have taget det i seks måneder, var symptomerne væk! Jeg tager ikke allergimedicin MERE !!!!!

Hvad min læge sagde

Da jeg indså, at jeg ikke længere led af allergi, var jeg så begejstret, at jeg ville fortælle min læge om denne fantastiske behandling. Jeg gik til min allergolog og blev testet og konstateret at være allergifri. Jeg fortalte ham, hvad jeg tog, og forventede at få et interesseret svar, men i stedet vendte han sig og gik ud af rummet og ville ikke tale med mig om det. Det gjorde selvfølgelig ikke noget for mig, fordi jeg ikke længere har brug for ham, men jeg må indrømme, at jeg var ked af, at han ikke ville dele dette med sine patienter.

Hvis du læser dette, og du aldrig har lidt af langvarig allergi, kan dette måske ikke synes som et kæmpe gennembrud, men for mig var det livsændrende, og det mener jeg virkelig!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 Den u-undværlige Epi-Pen

 

 

 Et lille udvalg af brugte sprøjter